Kërko:

Rreth Nesh

Faqe Hyrëse > Rreth Nesh

HISTORIA JONË

Rreth Shitjes me FLO Retailing

Shitja me FLO Retailing, themelet e së cilës janë hedhur nga Ahmet Ziylan në një repart të vogël pune prej 50 metrash katrorë në Gaziantep rreth fillimit të vitit 1960, ka filluar punën e saj në mënyrë për të prodhuar këpucë me porosi. Ahmet Ziylan, duke ndryshuar drejtimin në Stamboll me prodhimin e nën-industrisë që filloi në Stamboll në vitet 70, ka themeluar Ziylan Shoes në vitin 1985 dhe filloi të prodhojë këpucët e para sportive të saj këtu.

Pas hedhjes në treg në vitin 1989 të markës “Kinetix”, e cila është marka më e preferuar sportive në Turqi sot, Shitja me FLO Retailing ka regjistruar markën Polaris në vitin 1994 dhe ka arritur pozitën e liderit të sektorit edhe në segmentin e pantoflave brenda një kohë shumë të shkurtër.

Shitja me FLO Retailing ka hyrë në treg me markën FLO në vitin 2001 dhe solli sistemin “zinxhir dyqanesh për këpucë” në Turqi.

Ajo është bërë distributori i Dockers nga Gerli në vitin 2003 dhe më pas fitoi të drejtën për prodhimin të licencuar të markës.

Shitja me FLO Retailing ka kryer ekspertizën e saj të këpucëve nëpër Evropë duke blerë Lumberjack, markën ikonë të Italisë, në vitin 2012.
Shitja me FLO Retailing, e cila e mbështet sektorin edhe përmes investimeve të saj, ka bërë një investim prej 15 milionë TL dhe ka themeluar fabrikën e saj të këpucëve në Sanliurfa, ku ajo synon të ofrojë punësim për 1000 individë duke prodhuar 1 milion e 800 mijë palë këpucë në vit në faza e parë.

Në Nëntor të vitit 2013, ajo ka bashkangjitur firmën e saj nën një partneritet të madh duke bashkuar forcat me Gözde Enterprise Capital Investment Partnership Inc., BİM dhe Mater Footwear BV.

Në vitin 2014, është themeluar Sport in Street në grupin e “atleteve”, e cila pasqyron një stil jetese të rehatshëm dhe sportiv, si koncept i ri i shitjes me pakicë i krijuar për të ofruar marka me famë botërore në mënyrë kolektive. Sport in Street, e cila i shërben në më shumë se 52 dyqaneve në të gjithë Turqinë sot, ka për qëllim të arrijë deri në 100 dyqane në fund të vitit 2017.

Në vitin 2015 Shitja me FLO Retailing, e cila gjithashtu tërheq vëmendjen nëpërmjet investimeve të saj në njerëzimin dhe qëndrueshmërinë, ka themeluar Laboratorin e Cilësisë që aktualisht ka një kapacitet vjetor prej 132 mijë teste ekologjike dhe 6.000 teste fizike si dhe ka fituar të drejtën për të marrë çertifikatën AKREDITUAR NGA TÜRKAK në Prill 2016.

Shitja me FLO Retailing ka realizuar blerjen më të madhe të viteve të fundit në vitin 2016, duke blerë German HR Group, e cila ka markën e dytë më më të madhe në Evropë të shitjes me pakicë të këpucëve të markës Reno brenda organizimit të tij, së bashku me Capiton AG që është sërish kompania më e rëndësishme e fondit të investimeve të Gjermanisë.

Ndërsa Shitja me FLO Retailing, vazhdon rritjen e saj pa pushuar në përputhje me qëllimin e saj për t’u bërë një nga 10 markat globale që do të lindë nga Turqia në vitin 2023, shërben në pothuajse 400 dyqane në vend përmes kanaleve të shitjes me FLO Retailing dhe Sport in Street, gjithashtu ofron shërbimet e saj në pothuajse 50 dyqane FLO jashtë vendit.

Shitja me FLO Retailing, e cila eksporton në Pakistan, Maqedoni, Oman, Iran, Turkmenistan dhe Bullgari me marka këpucësh brenda organizatës së saj, prodhon 120 mijë palë sholla çdo ditë në fabrikën e vetme që zotëron dhe eksporton në shumë vende si Franca, Italia, Portugalia, Rusia, Ukraina, Rumania, Bullgaria, Jordania, Palestina, Egjipti, Algjeria dhe Maroku, duke përmbushur edhe kërkesat e tregut Turk.

Duke i ofruar i punësim më shumë se 7 mijë personave drejtpërdrejt dhe pothuajse 30.000 personave tërthorazi, Shitja me FLO Retailing realizon prodhimin e më shumë se 3 milionë e 500 mijë palë këpucëve dhe shitjen e 35 milionë palë këpucë në vit.